header_comp

Grundkurs

Här får du lära dig grunderna inom vallning. Vi går igenom din hund, början till flankering, drivning och fösning. Allt sker lugnt och fint med hjälp av lina. Vi lägger stor vikt vid att börja rätt och det är via en lugn hund och förare. Stressade hundar lär vi att stressa ner för att nå bästa inlärning. Vi tittar på den viktiga lydnaden inom vallningen. Vi lägger även stor vikt vid att du som förare inte bara lär dig din hund utan du lär dig även att läsa fåren. 
Peter går igenom alla hundar individuellt och alla får råd och träningsanvisningar anpassade just för dig och din hund. Detta är även en kurs för dig som kanske redan vallat en del men stött på problem i vallningen och behöver få träningshjälp för att komma vidare. Kanske behöver du på nytt nöta lite grunder tillsammans med din hund. Du vill nå ett VP. Eller bara aktivera din hund på bästa sätt.
Grundkurser kan du gå flera gånger utan problem. Vi anpassar inlärningen efter varje individs utveckling. Viktigt är att grunderna sitter ordentligt för att bästa samarbete skall uppnås och för att du och din hund skall komma vidare i vallningen.

Peter jobbar för att hitta samarbetet mellan hund och förare. Vi lägger stor vikt vid god djurhantering.

Kursen kan bli inställd om vi får in för få anmälningar eller om vädret ej tillåter vallning vintertid. Vi tar in max 5 pers / kurs.

Kurserna är i två dagar så du kan inte anmäla dig för enbart en dag.

Datum 2024
11-12 juli - fullbokad
10-11 okt - 4 platser kvar
9-10 sept - 4 platser kvar
Helg 12-13 okt - 1 platser kvar
21-22 okt

Tid: 09.00-16.00 (inkl lunch 1 tim, medtag egen mat) 
Lunchrum/Micro/Toalett finns att tillgå i vårt hus.
Pris: 1200 kr/dag/pers, inkl moms
Plats: Lerkulan 2, Skinnskatteberg


För anmälan till kursen - fyll i formuläret till höger (scrolla ner via mobil) så återkommer vi med en bekräftelse så snart som möjligt.

Betalning sker till Nordea PlusGiro 913906-4 Faktura skickas ut via mail och betalning oss tillhanda 1 vecka före kursstart.

Kallelse och information skickas ut via mail så snart du är anmäld till kursen.


Lerkulans Vallcenter innehar F-Skattsedel

Köpvillkor
Integritetspolicy

Bokning

  • Fyll i datumen för önskat kurstillfälle
  • Berätta kortfattat om dig själv och din hund. Tidigare erfarenhet av vallning. Var bor ni, osv...
  • Boendealternativ ser du under övernattning, där du själv bokar ditt rum.